Cainii comunitari NU ar mai trebui sa fie o problema

Am vazut zilele trecute pe Discovery, un reportaj, care mie personal mi-a dat putin de gandit.
Ceea ce am vazut la TV e putin diferit de ce veti citi in randurile de mai jos, dar similar.

In acel reportaj, care a fost de asemenea si un studiu in acelasi timp, arata cum unor puscariasi li s-a micsorat pedeapsa cu cateva procente, daca adoptau un caine, de regula mai batran.

Puscariasii, care au fost de acord, au dovedit dupa o perioada de adoptie, un comportament mult mai sociabil ca inainte si in timpul perioadei de detentie.

Se stie ca, cainii sunt buni prieteni.

Asadar, eu propun o regula, si sper ca vreun edil sa se gandesca la aceasta idee. Daca ar si pune-o in practica, bineinteles ca dupa ce este “rumegata” putin, poate facem ceva treaba, si scapam si de caini comunitari, dar si “sensibilizam” gunoaiele societatii.

Prin urmare, luam cateva categorii de puscariasi in functie de timpul ce-l au de petrecut la bulau, si de gravitatea faptei.
(Clar “vietasii” sunt eliminati din acest test)
Se vor lua si cateva categorii de cani, in functie de varsta lor.
De la 0 – XX ani.

Daca un puscarias care are de facut 10 ani, ii dam un caine tanar, speranta de viata a acestuia va fi..cam cand omu se elibereaza.
Cred ca asta ar fi situatia ideala, eliminand riscul, ca daca puscariasul nu e sensibilizat, sa abandoneze bietul catel. (care acum ar fi batran)
Astefl puscariasul iese cu 1 an mai repede de la puscarie.
Bine inteles ca si un sistem de monitorizare f. bine pus la punct trebuie luat in considerare..Altfel ne-am trezi cu abuzuri zoofilice in masa.

In fine, ideea este ca, dand puscariasilor cainii comunitari, acestia au grija de ei, nu mai sunt pe strazi caini maidanezi, iar cainii care sunt in “puscarie” sunt mai curati, mai sanatosi, dar cel mai important: SUNT MAI UTILI!

Puscariasii vor avea si ei ceva ocupatii, cu dresajul, hranirea, deparazitarea, etc a cainilor, si nu vor mai avea timp sa-si conduca afacerile cu droguri de la bulau.

Cine subscrie ideii..sa posteze un comentariu, si orice alta sugestie, este binevenita.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *