Practica de vara

La inceputul toamnei (3 septembrie 2012) mi-am inceput practica de vara. Ii multumesc pentru favorul acestei oportunitati de a invata cate ceva lui Erwin. El a dat niste telefoane ca sa rezolve (neconditionat) ce altii asa-zisi prieteni ITisti nu au reusit (de fapt nu au vrut) sa o faca..
Totul era foarte simplu..
Acum nu mai conteaza. Important e ca am intrat ca practicant in Alcatel-Lucent.
Atmosfera e faina. Nu prea se simte aerul corporatist (de care sincer mi-era dor de pe vremea cand lucram la InformMedia).

Pana acum lumea a fost destul de prietenoasa, dar probabil ca eu sunt la inceput si de aceea. Dar daca pe masura ce incep sa cer diferite “ajutoare” atunci lumea se va inrai putin.

E ok. E vorba de o perioada scurta de timp si o sa indur.
Sper sa acumulez cat mai mukta experienta, mai ales ca pentru mine acest domeniu este relativ nou.
Departamentul “retele, routere, configurari IPuri, cabluri, etc” – este domeniul cu care m-am intalnit frecvent la nivelul light acasa.
Adica mi-am configurat eu routeru, am bagat niste mufe, cabluri, etc. Unde ma impotmoleam, cautam pe google.
Cand nu stiam ce sa caut, il intrebam pe DDC care imi dadea vesnicul raspuns: “Suna-l pe Miki”..
Si Miki, rezolva problema 🙂

Well, motivul acestui post, este ca doresc sa fac aceasta practica “ca la carte”. Adica sa ma implic, sa invat, sa ma enervez cand nu imi iese ceva, sa nu ma dau batut etc. dar si sa fac un caiet de practica asa cum imi cere la scoala.

Nu am mai facut niciodata un caiet de practica, si nu stiu cum se face. Dar colegii de la Alcaetl mi-au dat cateva indicii, si evident sa folosesc cuvintele mele.

Pentru ca mereu, metoda mea de invatat a fost “read / write / read / write”, mi-am facut un caiet (fizic) de practica unde scriu ce am invatat, si alte detalii.

Doar de fun, o sa imi creez pe blog o categorie “Summer Practice” unde o as bag si acolo pe zile, ce am facut la practica. Pentru ca o sa retin mai usor, o sa imi stiu unde gasesc ceva materiale daca am nevoie..eu cred ca sunt numai avantaje.

Asa ca..let’s begin!
Incep cu prima zi – 3 septembrie 2012.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *