Verde pentru biciclete

Nu sunt eu un sportist..dar am o oarecare legatura cu ciclistica (avand in vedere ca sunt motociclist, cred ca e un sport inrudit cu biciclismul, nu?)

Am avut si eu cateva biciclete la viata mea. Le-am mai vandut, mi s-au furat, le-am pierdut.. dar nu m-am agitat niciodata sa ma declar un impatimit al acestui sport sau mijloc de locomotie.

Irelevant. Motivul randurilor de introducere, este de a arata indiferenta mea, la acest sport, mijloc de locomotie sau stil de viata.

Nici de “poluarea” in sine a motocicletei mele nu prea imi pasa.

Dar iata ca intr-o zi, pe una din arterele din Timisoara, s-a creat un blocaj. Destul de lung, si anevoios.
O straduta cu sens unic, cu doua benzi pe sens, in centrul orasului.. Nervi, claxoane..caldura mare.
Nici cu motocicleta nu am incaput sa ma bag printre masini, sa jung mai repede in fata, asa cum fac de obicei, pe trotuar nu m-am putut sui ca erau multi pietoni si am vazut si o masina de politie mai in fata. (cred ca erau comunitari..)
Insa pe partea dreapta, a acestor benzi, ce credeti ca era???
De-a lungul intregii sosele, serpuia dragut, vopsit in verde, o pista pentru biciclete!

Si cum nu era nicio bicicleta..m-am bagat pe-acolo.
I-am dat cred si 60 km/h – dar nu viteza e importanta – ci faptul ca nu era nicio masina pe acea banda, niciun pieton, nimic, nimic. Numai eu care avansam in fata tuturor acelor masini care stateau si asteptau sa treaca si ei si sa ajunga acasa.

Mi-a placut.
Chiar daca nu o sa imi iau bicicleta prea curand, o sa militez pasiv pentru crearea a cat mai multor piste pentru biciclisti.
Iar pe biciclisti, ii asigur de cooperarea mea in trafic, adica promit ca o sa ma bag pe-acolo doar daca NU e niciun biciclist. Si va voi da mereu prioritate.

Fain, nu? – Verde pentru biciclete, si verde pentru motociclete pe pistele de biciclisti 😀

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *